AANKONDIGING

Recentelijk heb ik de eerste (demo)opnames gemaakt voor een heel nieuw album. En ik ben er nu al erg enthousiast over!

Een album met iets van 15 originele nummers. Waarbij de nadruk echt ligt op de liedjes, met zo min mogelijk opsmuk.

Gaat wel even duren, want ik kan er niet fulltime aan werken en nog niet alle liedjes zijn af. Maar het begin is er!

Mijn liedjes zijn bijna allemaal geschreven op gitaar. En zo speel ik ze ook live. Het voelt voor mij dan onlogisch om nu ineens een drum en baspartij te bedenken en die eerst in te spelen. Om vervolgens daarop de rest te bouwen, zoals de conventionele manier van werken ‘voorschrijft’.

Ben ik even blij dat muziek maken een kunstvorm is, waarbij alles mag!

Dus eerst het liedje opnemen zoals het is geschreven: gitaar (of piano) en zang. En dan de rest eromheen, om het aan te kleden en te ondersteunen. Moet zeggen: dat werkt heel inspirerend. En het is best logisch, als je erover nadenkt: Een liedje bestaat vaak uit zang en begeleiding. Dus dat je dat als eerste opneemt, makes perfect sense to me.

Het wordt dus een acoustic-based album, met allemaal eigen liedjes. In het Engels en een paar in het Nederlands. En incidenteel met wat andere muzikanten. Ik kan best wat zelf, maar ik wil ook graag dat het mooi wordt. En met zo min mogelijk virtuele instrumenten.

Ok, de piano is software, maar het spelen is gewoon zoals je piano speelt. En dat geldt ook voor de drums. Net echt.

Ik durf nog niet veel te zeggen over een release datum, maar ik verwacht dat dat Q1 2024 gaat worden. Ik zal regelmatig over de ontwikkelingen posten. Met snapshots en insights. Een kijkje in de keuken, zeg maar. Niet dat daar nou zo veel vraag naar is, maar gewoon omdat ik dat leuk vind. Het wordt in ieder geval een leuk project om te doen. Dat is het belangrijkste.